"> Uncategorized Archives - Domain Architects

Uncategorized

Following feedback during the planning process a revised design has been prepared.  Separating the mezzanine floor from the existing walls creates a lightweight structure independent of the masonry structure allowing the extent of the original space to be more easily understood. ...

Work is nearing completing on the exterior of the listed building restoration in Brighton town centre.  The original shopfront sign has been uncovered and is waiting to be restored with gold leaf....

A pre-application is shortly to be submitted for a large Listed Building Conversion of 5 flats with an adjacent coach house and three new houses in the garden as enabling development.  These combination Listed Building and residential development with small scale urban design seem to...

Planning and Listed Building Consent granted for Cotswold Cottage extension After what looked like certain refusal the day before the determination date a swift letter to the planning department has resulted in a reversal of opinion and grant of consent in this Oxfordshire village of Filkins,...

We are on site with a new house in Brighton.  Constant vigilance is required at every stage. What looks like a neat well executed cavity tray is not infact in accordance with the specification or drawings and the first floor is having to be taken down...

Famous mural creator, Cosmo Sarson, has unveiled his latest work early in 2018, The Angel of Brighton – and he used the rear of Domain Architect’s offices in Brighton Lanes area as a canvas! An incredible feat and stunning art, Cosmo used traditional fresco techniques...

Hopkins House in Living Architecture has informed our own application for a pair of partially subterranean houses in the back garden of a converted building off Hove seafront.  Our second pre-application submission for anew house in two weeks....

This summer’s architectural visits included one to “Your black horizon”. This is an artwork by Studio Olafur Eliasson inside a pavilion designed by David Adjure for the Venice Biennale in 2005 and moved to Lopud, Croatia, in 2007. Essentially one black windowless room with a continuous...